utopia

digital world - analog minds

értementem, itthon... Quad CDP

Egyelőre sok az információ a megszokott lemezeken az Akai DVD után, de biztos megszokható... na, majd, ha lesz kis idő... szerelhető, nem veszett fejsze nyele, ha megrogyott a feje...

Keringett a rémhír korábban, hogy 80ezer (10+ éve az nem kevés pénz volt) a csere, mert valami blokkot komplett cserélni kell.

Foxkid is minidg noszogatott, hogy rendeljek már hozzá lézert és kicseréli, de elég kacifántos volt ez a két eltérő verzió közül (CDP és CDP-II), de sikerült beazonosítani, hogy Philips VAM1250 fej kell bele. Rákerestem, fillérekért árulták, főleg kínaiak, amiből hármat kell venni és abból kettő biztos jó. Elég sok CDP-t lehet látni ebay-n is, mint defect, ami gyanús...

Kicsit engem is paráztatott a dolog (ha már a hazai szakszervíz azt mondta, hogy...), talán azért nem is vágtam bele a gyógyításba, míg lejátszott néhány lemezt. A dolgot Tompi unta meg (TMP Audio) és elvitte, ha nem is erőszakkal, de erős unszolásra, mert már kb öt lemezt tudtam hallgatni.

Ez a VAM1250 nemigazán volt kompatibilis eddigi tapasztalataival, de a kérdésre a válasz ezen a linken lakik. A CDM12.4 mechanika fejegysége lenne ez, de a Quad így is trükkös. Nem az új mecahnika került beépítésre, hanem a lézerfej lett átpakolva a Quad átalakított, csillapított mechanikájába. Valamit trükköznek, mert a mecahnikán ami fel van fogatva, kis rezgéselnyelő alátétekkel van csillapítva.

Röviden, akinek lóg a bele a Quad CD-nek, van megoldás. Tegnap nyúztam kicsit, megy kafán... Miért is ne menne. Remélem még sokáig kiszolgál, bár most volt eslő randija az Overture-e(a)l és érezhető, hogy még kicsit játszani kell az izolációval, de az akai DVD után elég másként szólalt meg. Hirtelen nekem sok is volt a kis egyszerű hang után. Az valahogy annyira egyszerű volt, csak úgy szólt. Az analógtól olyan messze volt, nem is kerestél vele kapcsolatot, de élvezhető produkcót nyújtott a maga hétezres módján. Na, a Quad, még szerelés utáni nyersességében is elég durván a lemezjátszó hangjára hasonlít, csak itt kilóg a lóláb, hogy majdnem olyan, de mégse. Édekes, hogy egyelőre a mérhetetlenül mocskosulsokkaljobb hangjával mégse ad olyan nyugit, mint az Akai, amitől nem vártál semmi extrát. Ettől se, de olyan szinten megközelíti a lemezjátszó hangját, fáj, hogy az a kevéske plusz nincs meg, ami valójában nem plusz, hanem analóg mínusz. De ez a világ rendje... Majd még kicsit játszok vele...

Ja, köszi Tompi!!!

lábjegyzet: A TMP-nél készülnek dolgok. főleg erősítőkről mesélt Tamás, amikkel hamarosan zenélünk majd keveset. Kettőt is emlegetett, az egyik csővel műx,  a másik, ha jól értettem, egy combosabb klasszikus TMP, de feltubrózva Audio Note kondikal.

Megosztás

maZZag

na, szuper, revi :-))) . javaslom, tápkábel-oldalon próbálkozz> amit írsz, általában (és azon a szinten) a gagyi 230-as maZZag okozza

én izolációra gyanakszom, meg a digitálisra

Nem olyan jellegű a problem. Ami azért nem nagy  problem, mert analóg sose lesz belőle, csak valahogy azt akarom elérni, ezt ne vágja minden egyes percben az arcomba :D Nagyon hasonlít a hangja az LP-re, csak épp nem éri el.

Izolációval még játszok. A bicajgumi fél év alatt eresztett és a Tiglon alátétek helye is elmozgott. Azoknak is megvan a helyük pontosan, ahol a legjobban dolgoznak, csak eltologattam és majd most újra ki kell miliméterezni. Egyébként SpC-II van benne, 4-4 szál (nem földelt a CD). Hirtelen rápróbáltam az újonnan felfedezett Yukitára, de összességében nem bizonyult jobbnak, bár egy kicsit más volt. Nem volt már ingerenciám játszani vele, nem akartam hajnalig ottragadni, így inkább csak gyorsan bekötöttem és pár lemezt bedobtam: furdalt a kiv, mit alkot a Kondoval.

levegőnyomás

egy kis pumpálás a bucajgumiba és vízszintezés, bár az utóbbi inkább hat mentálisan, mint ténylegesen nagy difit okozna,de a kiolvasás pontosságát javíthatja. Így is CD maradt, de jobb hallgatni.

Ja, kivettem a bicajt a hangfalak mögötti falról :D Az be tud kavarni rendesen. 

Yukita hálózati kábel

Szia, Melyik Yukita hálózati kábelt használtad?

benéztem ezt a kérdést...