utopia

digital world - analog minds

Jó bornak nem kell a cégér, TMP ANT SrN: 002

Amikor megláttam a TMP ANT erősítő, immáron kereskedelmi forgalom -komform kiadását, hirtelen a puccos borok díszdobozolása ugrott be. A míves dobozban a 002-es sorszámú kütyü lapult. Kökény hozta meghallgatni, Ő a hangjára volt kíváncsi, én a kisszéria szórására. Előre lelövöm a poént, nincs szórás, jött a hang.

 

A produkcióhoz a FAL Supreme-S dobozokoat vettük elő, ill. előazör a kis Visaton szélessávúkat. Megkínáltuk különféle zenékkel és rendben volt. A mostani hallgatozáshoz egy olcsóbb árfekvésű interkonnektet választottam, hisz ki fogja milliós dróttal haaználni? Alapvetően ezzel az olcsóbb AN ezüsttel is hozta a megszokott ritmust és a zene élő mivoltát tökéletesen prezentálta. Hangfaldrót és tápkábel AN-B sárga. Izoláció Daruma alátéteken libegő edzett üveglap.

Ami fura volt, kicsit keményen szólt. Erre nem emlékeztem, így keresni kezdtem az okát. A készülék lábára gyanakodtam, így aládobtam egy felfújt 12-es biciklibelsőt és máris sokkal jobb lett. Olyannyira, jobb volt, mint az első randin. Egész megközelítette a nemrég eladott AN P2SE karakterét, simaságát. Ezzel nem azt mondom, van egy P2SE-nk, de hiányát képes feledtetni. Kicsit pont olyan, csak picivel mindenhol kisebb, de az az út és ne feledjük, tizedébe kerül.

...

És kb ezzel vége is lehetne az egész történetnek. Kökénynek tetszett, nekem tetszett,.. de amikor legkevésbé számítottam rá, jött a telefon, hogy a 001-es hazatért országjáró körútjáról. Első utam Tompihoz vezetett,akivel megbeszéltük, ha visszajön a 001, hozom el. Első volt megnézni az erősítő lábát, mert a 002 eset3n keményebbnek éreztem a hangot. A megfejtés a lábakra ragasztottt filcpöttyökben keresendő, ami a 002-ről lemaradt, egyéb tesztelők igénye alapján. Vélhetően Ők fapolcon próbálhatták és akkor teljesen igazuk van, de az üvegpolc esetén kell némi csillapítás a lábakra. Persze ezt egyszerű megoldani, a készlethez mellékelni kell öntapadós filckorongokat és a júzer eldönti, használja, vagy sem. Nekem mindegy, mivel a B'Twin 12-es belsőtől úgy életrekelt, mindegy milyen randa, azt fogom használni :)

...

A TMP ANT- nek valóban nem kell a cégér. Nagyon tudja, amit tudnia kell. Nem akrok nagy szavakat döngetni és túlzó szemtimentalizmusba esni, de rém büszke vagyok arra, hogy ebből a kis ékszerből enyém a 001-es. A hazai hifigyártás egyik igen jól sikerült erősítője, mérföldkő, amit remélhetőleg számos hasonlóan jól teljesítő termék követ majd. Amit meg tudok ígérni, meghallgatom őket és szigorú leszek, de ha ez a sor nem áll meg, túl tudunk nőni egyfajta zártságon és felcsendül a múzik, made in hungary ócó.

...

Nem maradt más hátra, köszi Tompi, hogy a 001 túlélte és enyém lehetett. Hogy is mondták valamelyik filmben? Olyan ez, mint a Karácsony júliusban :)

...

Egyelőre pihen, még meg kell oldanom az elhelyezést, de előbb- utóbb meglesz.

Megosztás