utopia

digital world - analog minds

Phonozzunk? ANT Phono

A kérdés jó. Fáradt vagyok, így lehet kicsit phonozok. Valójában most be kellene gyűjtenem a TMP ANT Phono műszaki hablatyát, de ehhez is lusta vagyok. Fel kel hozzá emelni a telefont, megkeresni ToMPi számát, megcsörgetni, megkérni, hogy írja le, mert ez copyPaste lesz, úgyse értem. De amit megjegyeztem, hasonló elven, vagyis majd ugyanolyan elven erősít, mint az ANT erősítő. Arra meg emlékszem, amikor mesélte, hogy erősít, tetszett az egyszerűsége. Szóval akkor vegyük úgy, technikailag ez is rendben van. Volt még benne valami csavar, ami még egyszerűbb felépítést sejtet (a csövek körül), de ezt majd utólag beillesztem, ...vagy nem. Persze a készülék egyetlen csavarja sem titok, bátran lehet fotózni is. Annyira olcsó dolgokról van szó, ha valaki le szeretné másolni, az első komolyabb kiadás a CNC maró lenne. Hajrá!

 

...

Hol jártam, épp TMP hívott...

...

A kis phono akarva, akaratralanul (vagy tudat alatt) ANT dizájn lett, ami nem jelenti, hogy csak az ANT erősítőhöz készült. Egyébként lesz még a családban DAC és valami bluetooth eszközről is volt szó, de a madzagok dugdosása közben ezt kevésbé tudtam memorizálni. A phono jelenleg MM, nem tudni, lesz e MC verzió, ezt vélhetően majd az igény generálja.

Konfig: ANT Phono Kondo KSL SpC-III tápmadzaggal, ANT erősítő AN-BSárga tápdróttal. Audio Note S9s japó MC trafó*. A lemezjátszó, merjünk nagyot álmodni alapon az Opera Droplet LP5 lett, RS Lab A1 kar, 47Lab MC Bee II hansgzedővel. Kartól trafóig,majd trafótól phonoig KSL LP, phonotól erősítbe AN-S szürke (kb QSSC Vx szint). Hangsugárzó a Visatonból épített Buschorn, ami AN-BSárgával lett bekötve.

Benyomtuk, nem szól a fele... De már így, csak a jobb csatorna is kellemesen hozta Hobót az Esztrád albumról. Az egyébkétn jó hangú kácsás ezüstdugó(ami az S-re került) töke kissé nagy. A phono kimenetén lévő RCA aljzat az átlagtól szűkebb, így a szilárd illesztés jelensége lépett fel és az aljzatot benyomta a dugasz. Gyorszervíz, de csak belekalapáltuk a dugót és jöhetett a várt hallgatózás. Nem, nincs semmi extra tovább. minden jól működött és már nyeresen is egész pofás volt, amit hallottunk. A Hobo lemez szépen tolta a zenét, miközben mi beszélgettünk, de sokszor inkább csak hallgattunk. Ez azért jó jel. Rtika az az eszköz, ami ha két ember ott van, mindkettő ül és hallgat, mintsem menne az észosztás. Hobo után szerintem Motörhead-re váltottunk, amitől ToMPi hirtelen megijedt(?), de jeleztem irányába, nyugi, jól fog szólni. És úgy is lett, de megnyugtatásként gyorsan fölraktam egy Chopin lemezt, legyen meg az audiofil álom is. Itt azért már derengett, hogy jól egyben van a cumó és a phono biza jól dolgozik. A Chopint hallgtva már én kezdtem beszélni, valami olyasmit, hogy ez egy olyasféle megszólalás, ami túlmutat messze a megszokott hifin, ToMPi meg azt fejtegette, illetve vont párhuzamot egy nemrég történt -élő zongaraelőadáson bekövetkezett- szőrfelállással egybekötött hidegrázásos történettel. Nem tudom, ki játszik az ominózus lemezen, sose érdekelt, csak felrakom, tetszik, aztán van, hogy kétszer fogatom át. Ha meg kellene fogni, minden megvan, elkülöníthető, de nem esik darabjaira. A zenei történések időben, térben rendben vannak, komplexx zeneművet hallunk, de nem osszemosott masszát. Benne van a muzsika sava, borsa, de inkább, ami érdekes, a mocska, a bűze. Ez bizony már egy magsabb osztály, ez a PUNK. Másnapi hallgatózáson, ahol már Kökénnyel füleltük a rendszert, megbeszéltük, ez kimondottan az az underground japán vonal, amit sokan nem is tudnak, hogy létezik. Egyértelmű belépője van a japán felsőház világába, természetesen a maga szintjén. Ettől persze az átlagos audiofiliát keresőknek is tökéletes lesz. Azokat az elvárásokat fékézzel teljesíti, itt a grátisz, hogy olyanok hifiszobájába (és szívébe) is belophatja magát, akik csak a kőkemény hardCora japán világot fogadják el.

Shamennel zártunk. Fura(vagy nem?), de ez a -full elektronikus- lemez megmutatta, hogy még aprócska baj van. Ez az aprócska baj korrigálható volt az MC trafó alá tett, kb 20 oldalas user manualal, amit a Sencor médiaboxhoz adtak. lásd izolációk témaköre.

...

Mi maradt hátra? Ajánlás? BestBuy. Aki 2-300 ropogós ezres környékén keres phonot, mindeképp ezt is próbálja ki, spórolhat némi, na jó, nem kevés pénzmagot. Nincs még hivatalos ára, de annyit tudok, bőven alá lesz árazva a tudásának. Hasonlítgatni? Nem hsonlítgatunk. Valami vagy jó, vagy nem. Ez jó!!! Ha nagyon be kell lőni, olyan Shigaraki szerű hang. Van e olyan? Nem tudom, ahhoz kellene a nagy rendszer, de a Model5-nek betett, hogy áramtalanítva ült a polcon. Valami kondi kiszáradhatott, mert búg, mint a rosseb. De az irány mindeképpen az. Ha japán kric-kraccok lennének rajta, senki nem kételkedne a származása felől.

* köszönet EAR-nak a trafóért. Nélküle ez a "teszt" nem jöhetett volna létre

  

 

Megosztás