utopia

digital world - analog minds

daruma upGrade

Az új townshend állványok edzett üvegpolccal készülnek, amelyek egy izgő-mozgó-lengő mechanikai szerkentyűn pihennek. Jól is szólnak ám. Téma adott egy otthon bármikor elvégezthető kísérlethez. Már persze annak, akinek van Darumája és nincs fél miskája az új Townshendre, de fület varrt fejére a jóisten.

Hűtőből kivettem az üvegpolcot és némi kínlódás után be tudtam pakolni a phono alá polc-daruma-üvegpolc-készülék elrendezésben. Erősen a Townshend állványok által keltett tisztaság. Van némi fahang a fapolcra pakolt darumák esetén. Aztán minden előnye ellenére nálam mindig volt egyfajta folytottság, zártság a bedarumázott készülékek hangjában. No ez tűnik el és tisztul ki minden. Tempó, ritmus még jobb lesz. A lecsengések kikerekednek teljes egésszé, vagy mondjuk úgy, még egészebbé. Persze nem törvényszerű, hogy mindenkinél működni fog, de nálam a phono alatt (!!!) bevállt. Az alátétek elhelyezésésnek nem tudom, van-e jelentősége. Egyelőre ahogy sikerült, alápakoltam. Elől kettő, amik nagyobbat terpesztenek, mint maga a phono és hátul egy középen. Sokat nem variáltam és nem is igazán késztet tologatásra az eredmény. Nemsoká átugrok a Praktikerbe, nincs-e leszabott üvegpolcuk kísérletezni, mert Dániel kiskutyám megorrol rám, hogy pont az Ő vacsoráját vettem ki a hűtőből, hogy polcom legyen ;)

Megosztás

gyorsjelentés

CD és DAC alatt is működik. Rosz hír azonban, hogy nem lehet megspórolni polconként adott estben egy-egy darumát, ugyanis ha a futómű és a DAC egy üvegpolcra kerül (így elvileg nyertem egy darumát pluszba), zavarják egymást. Egyfajta fojtottság kerül az egyébként így is kitisztultabb hangképbe. Csak ugye kiöntöttük a vízzel a gyereket is, vagy hogy mondja a bilis közmondás (már ha az jó ide).
Tehát: egy készülék, egy üveglap, egy szet daruma. Még cinkesebb, hogy az üvegessel majd minden üveglapot külön méretere kell szabatni (javasolt készülékméretre, hogy az eddigi elrendezést ne kelljen átszervezni), gondolom felárért.

jó próbálgatást! nálam műx!