utopia

digital world - analog minds

let me show you the world in my eyes

dmLet me take you on a trip, énekli ebben a pillanatban Robert Smith. Majd hozzáteszi, Let me show you the world in my eyes. Nem, nincs benézve, Robert Smith énekli. Az esti muzsikálás, mint sokszor, egy ginTonic-al indult :) Érdekes dolog jutott eszembe. Még emlékszem, amikor a hifi tojáshéj fénylett a seggemen. De talán vissza teljesen a gyökerekhez(képzavar, lásd később).

 

1993. Szeged, belváros. Aktuálisan Szegeden loptam a napokat a bazi nagy semmittevés közepette. Sétálgattam a belvárosban, amikor megpillantottam egy plakátot, amin hangfalak voltak. Hifin edződött csóka lévén(már volt Aiwa ADF260- am és Orion, ill Technincs erősítőm) gyors benéztem és ilyenkor kell valamit mondani, mi a lufaxért vagy ott, így betettem, hogy láttam hangfalakat a plakáton és az érdekelne. Erre elém toltak egy teásdoboznyi kis lófingot. Nem igazán értettem, mit akarnak,hisz ettől nemhogy az Orion HS288-am, de a valamivel kisebb RFT hangsugárzóm is jóval nagyobb volt. Arc azt mondja, üljek le, most jött a vadi új Nakamichi deck és hallgassam meg. Betolt egy Tracy Chapman-t és néztem, mint apró gyerek koromban, amikor életemben először láttam négert. Arra nem emlékszem hány éves lehettem, de azelőtt csak a Gyökerek- ben és azt hittem, ilyen nem is létezik. Szóval az a piszok Tracy megjelent előttem és ott zenélt a szobában. 1993. Szeged, Audioline és Tracy Chapman.

Hosszú az út, míg az ember újra gyerekkora lemezeit hallgathatja. A hifi erdőbe tévedő pioneer hamar azon kapja magát, magára erőltetett egy valag olyan zenét,amit előtte sose hallgatott. Van amit megéri és van egy rakás fölös sallang. Pontosabban nem fölös, mert az egész hifi és zenehallgatás egy fejlődési folyamat, ahol elengedhetetlen megismerkedni a kis pénzen megvásárolható, néhány hangszerrel megspékelt remekműveket jól reprodukáló rendszerekkel. Azt hiszem a legtöbb kolonc ekkor ragad az emberre és ha nem sikerül Őket lerázni, ott maradunk a langyosban. Tegnap és ma este ilyen koloncokat vettem elő, immáron megmérettetni abban a világban, ahol Trent Reznor és Beethoven egyenrangú versenyzőként pumpálja az elektronokat a rendszerbe. Teljesség igénye nélkül, azt hiszem Antonio Carlos Jobim egyik lemezével kezdtem. Életem első igazán nagy élménye egy full Jadis rendszer, Jadis J1-ekkel és Jobimmal ért. A tipikus bepisa esete. Elmegy... elmegy, de nem több. Az éppen szóló Locust/ Master and Servant- ben több energiát érzek. Armstrong... Azt hiszem az első muzsika közepén kivettem. Xar, mese nincs. Felüdülés Leonard Cohen/ More best of lemeze. Kiállta az idő és a fejlődési folyamatok próbáját. Diana Krall/ The look of love a hetven-millió Grammy díjjal, meg a tuti nő image- el. Most nézem, nem is jó nő. Van vagy 78-as lába. Mit ettem rajta régebben? Szóval elég uncsi. Nem tagadom, a Besame Mucho- t egész jól prezentálja, de utána gyorsan ki a lejátszóból, mert elönti a szobát a híg fo$. Eszembe jutott , még Dave Brubeck és Chat Baker, de ezek kellemes emlékek és nem akartam, hogy elmossa Őket a valóság hömpölygése, ami a tölcsérekből árad, mértéktelen szigorral, így visszatérve a gyökerekhez(attttyaúúúristen Vágó- úr, ez már a harmadik gyökér 5perc alatt) egy various artists for the masses című lemezt kapartam elő, amin különböző muzsikusok (The Cure, Apollo Four Forty, Meat Beat Manifesto, Rammstein, stb...) Depeche Mode örökzöldeket dolgoztak fel és adnak elő.

Jó érzés, hogy azt hallgathatok, ami tetszik. Nem szorítanak a pórias hifista lemezek és ha valaki azt gondolja, ettől jobb Patrisa Barbár, igen nagyot téved. Szegény hölgyeményt volt alkalmam élőben is megcsodálni. Egy dolgot tudtam hozzáfűzni: Az Avantgarde Solo ezt ugyanígy lenyomja.

 

ui: Tracy- t se mertem meghallgatni. Emlékét örökké őrzöm és thanks to Audioline

Megosztás

Újra itt

Hát, a mormogós Chet Bakere-k nem okoztak volna csalódást. Mi is volt az a teás doboz? JPW Sonata?

passsz

Nem tudom mi volt. Bolt profiljából következtetve szerintem JMLab lehetett. De passzolom a kérdést :)

Javaslom.

Tegyél próbát az Ella & Louis-zal. Nem fogsz csalódni.

az

azt hallgattam... majd teszek még egy próbát :) nem tetszett... kissé unalmasnak hatott

megint

megint kivettem :)