utopia

digital world - analog minds

Amit még tudni akarsz a(z) szex, ööőőő, Audio Note CD2-ről, csak nem merted megkérdezni

Valamikor egy AN CDT-ZERO ’látásjavító’ beavatkozása során csináltam néhány fényképet a műtétről, melyet közreadtunk. Nemrégiben látogatott meg egy nagyobb testvér, egy CD2 hasonló problémával. Itt lesz néhány fotó a gépezet belsejéről, illetve egy fontos tapasztalat a már nem is olyan fiatal berendezésekről.

Használt gépek vásárlásakor néha meg szoktak kérdezni, mire is figyeljenek a leendő vevők. Nyilván a cd játszók olvasási képességét kell felmérni elsősorban, mennyire használódott el a lézeregységük. Ebben az esetben célszerű utánanézni az alkatrész beszerezhetőségének, mert néha érhetik meglepetések az embert.

A Sony fejeket(amit az AN előszerettel használ/t) eddig hazánkban elég jól el lehetett érni, de úgy tűnik, most már egy kicsivel nehézkesebb lesz a beszerzésük.

Tehát néhány kép a fekete doboz belsejéről, kívülről befelé haladva.

     

A gép lelke. Az AD1865N típusú A/D konverter, valamint a lélekmelegítő 6111-es kettős trióda néhány Beyschlag ellenállással és ELNA kondenzátorral. És persze a sárga színű Jensen olajpapír kondenzátorok. Mondhatnánk, semmi meglepő.

Egy viszonylag kisméretű hálózati transzformátor és pár db Nippon Chemi-Con kondenzátor a tápegységben.

    

 

Immár a némi folytonossági hiánnyal küzdő játékos előlapja egy kilógó vezetékkel, valamint a kioperált futómű két nézetben. Itt egy Sony egységről van szó. Érdekes, hogy az 1-es és a 3-as modellekben Samsung futóművek voltak. Ezekhez 1-2 évvel ezelőtt még Magyarországon is lehetett kapni eredeti alkatrészeket. Idén hozzájuk már egyre inkább a ’kifutott tétel, többé nem rendelhető’ megjegyzés társul a kereskedőknél. Persze a kínai ipar nyilvánvalóan gyárt másolatokat, én valamilyen érthetetlen oknál fogva próbálok ragaszkodni az eredeti gyártmányhoz, amíg lehet. Még nincs veszve minden, az EU-s postaköltségek egészen tűrhetőek, és találunk még kisebb számban eredeti gyári termékeket külhonban.

...

Az új fej, a pucér futómű és a kiszerelt alkatrészek:

  

...

A műtét sikerült, sőt, a beteg is túlélte. Épp egy Luiz Bonfa lemez volt a közelben, ezzel kezdte új életét a lézerdióda.

Háttérben egy Fase audio performance 1.0 integrál erősítő. Ő is ’köhögött’, egy hibás ALPS Blue miatt, de már meggyógyult. Jó hajtós hangja van, átmozgatja a hangszórókat

 

  

A doboz összerakása után néztem meg, meddig bírta a készülék első olvasó feje. 15 évig. nem rossz. 

Megosztás