utopia

digital world - analog minds
warning: Creating default object from empty value in /home/acc3074/public_html/halfnote.hu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

filozófia

Good vibrations

Lassú, de legalább büdös"A haiku olyan, mint a szeretkezés, mindenki azt hiszi, tud róla valamit, amit más nem" Gy.H.L.

Ebben az írásban a nyugalom megzavarására alkalmas hifis közhelyek fordulhatnak elő.Úgy mint: mikrovibráció, sajáthang, "Mi kerül ezen ... Euróba?", stb.

Az analóg legenda végnapjai: Technics SL1200/1210

A 2009-es rémhírkeltés után végül 2010 őszén látott napvilágot az a bejelentés, mely sötét felhőként emelkedik az analog lemezipar, azon belül is a vinyl-hez kötődő elektronikus zenei kiskiadók jövője fölé.

A vinyl lemez

Hála Istennek, egyre több itt megjelenő írásnak témája az analóg hanglemez jelentette hangélmény. Ez természetes, hiszen nekünk, a minőségi hangvisszaadás papjainak fontos küldetés az analóg hangvisszaadás népszerűsítése elidegenedő, diszkrét hangmintákból zajfüggönyözött világunkban.

(2010) Nulla óra nulla perc - Avantgard Acoustic Solo

A T-amp mutációi

 

 

comments                

Hangzó anyagok

Darvas László a Tilos- ban 

1 rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész és az 5. rész.

Péntek esti hifizés

 

kommentek: sztereó/monó Beatles

Balanescu

Talán az utóbbi egy év legemberibb és legigazabb megnyilatkozása. Az interjút nem a quart-os csapat készítette, hanem a fúziórádió (talán ezért lett olyan jó), de ott lehet elolvasni, így sajnos: http://quart.hu/cikk.php?id=2875.

Ma este az Uránia [i]filmszínházban[/i] játszik. Összecsúszot pár program, így mi sajnos nem leszünk ott, hiszen ma nyit a MOL Jazzfeszt is.

Krush a mikrofonnál

A legutóbbi két magyarorszégi fellépéséről és a jövőről nyilatkozik az apró termetű japán beatmaker, dj Krush. http://drumandbass.hu/cikk.php3?cid=995

Frankie goes to Debrecen

Már a megérkezés is rendhagyóra sikerül, s ez rányomja a bélyegét az egész hosszú hétvégére, mintha egy idegen dimenzióba kerültünk volna: a dolgok túl gyorsan történnek, vagy éppen ellenkezőleg, túl lassan múlik az idő. Sehova sem érünk oda időben, de amikor a zene testet ölt, mintha a visszafelé tekerné az óramutatókat. A tervezetthez képest mintegy másfél órás késéssel futunk be, már sötétedik, az ég aljára kirajzolódó színkavalkádot még a sztrádán sikerül elkapnunk. Debrecen csendes, akár egy kushadó kutya, elnyúlik, elterül.