utopia

digital world - analog minds

minimalist blogja

1012+(£)30=1042

Semmi sem tart örökké, tudjuk ezt jól. Egy nap remek és tanulságos délutáni programunk kerekedett pár, a biológia tudományát művelő kolléga jóvoltából: beszabadulhattunk egy laboratóriumba, ahol nagyfelbontású mikroszkóp segítségével vizsgálhattuk meg hangszedőink állapotát.

RAD!KAL

...És ma este ismét fenékbe billentettünk egy-két klasszikus ökölszabályt.

Az üveghegyen is túl

Mindig örül az egyszeri hifista, ha ravasz módon az igazi nagyok világából át tud emelni valamit saját kis rendszerébe. A mostani téma egyáltalán nem új, de mivel én csak most léptem meg eme - revox által már évekkel ezelőtt elhintett - fejlesztést, úgy éreztem, nem árt ismét egy rövidke írást szentelni neki.

Nekrológ - Moth UK elektronikák

ZászlóshajóAkik rendszeresen nézegetik a British Audio webshopját, esetleg észrevették, hogy egy ideje eltűntek a palettáról a Moth elektronikák.

Van új a Quad alatt - az Elite széria

Quad Elite A Quad, mint az egyik legnagyobb múltú highend gyártó, ismét úttörő lépést tesz az angolszász audio világban.

A vinyl lemez

Hála Istennek, egyre több itt megjelenő írásnak témája az analóg hanglemez jelentette hangélmény. Ez természetes, hiszen nekünk, a minőségi hangvisszaadás papjainak fontos küldetés az analóg hangvisszaadás népszerűsítése elidegenedő, diszkrét hangmintákból zajfüggönyözött világunkban.

Funk Vector és Origin Live Silver házasság

Sebaj Tóbiás és a barázdabillegedőA Funk Vector futóműről és az Origin Live Silver karról szóló rövid történeti és technikai áttekintés után lássuk végre, hol a kombó helyiértéke.

Rega-klasszikus újrajátszva - az Origin Live Silver hangkar

Az előző részben megismerkedhetünk a Funk Vector gyaluval. Azóta felkerült rá a hangkar is. Mielőtt felidézném az installáció folyamatát és elemezném a végeredményt, eme cikket e hangkarremeknek szentelném.

Az avantgárd lemezpörgető - Lemezjászó Odüsszeia II

Először 2005-ben találkoztam vele. Amőbaszerű formája meglehetősen szokatlan, a legtöbben - ahogy én is - idegenkedve fogadtuk. Aztán mikor megmutatta, mit is tud valójában, kezdtem elfogadni különcségét. A Funk Firm Vector lemezjátszójáról lesz szó.

Industrialikon - Laibach a PeCsában

A Laibach - az industrial ikonikus képviselője és megannyi zúzós zenehallgatós órám ihletője - egy olyan zenekar, amelyet még életemben látnom és hallanom kellett élőben.