utopia

digital world - analog minds

Nekrológ - Moth UK elektronikák

ZászlóshajóAkik rendszeresen nézegetik a British Audio webshopját, esetleg észrevették, hogy egy ideje eltűntek a palettáról a Moth elektronikák. A minap néztem rá a szülőatya, Stan Curtis honlapjára és sajnálattal értesültem róla, hogy a készülékek gyártása véglegesen befejeződött.

A Moth elektronikák története 1989-ig nyúlik vissza. Ekkortájt tervezte őket Stan Curtis a Moth Marketingnél dolgozó Mike Harris barátjának. A Moth UK márkanév az évek során bár sose lett felkapott név, beérett, mint a jófajta bor. Az erősítők számos angol magazin tesztjeiben szerepeltek, ahol helyt is álltak becsülettel. Kis magyar hazánkba a Merlin Audio forgalmazásában jutottak el a '90-es években és azóta is sok hazai zenekedvelő számára segítenek megszólaltatni a hanganyagot. Emellett fontos megemlítenem, hogy a Mike Harris által képviselt support mindigis készségesen állt rendelkezésemre, bármilyen kérdéssel is fordultam hozzájuk.

 

Vannak-e tapasztalatai a Moth elektronikákkal?

A gyártás megszűnésével egy remek és megfizethető alternatíva tűnt el a highend készülékek palettájáról. Pozitív hír viszont, hogy az RCM MK2 lemezmosó gép és a Rega-származék hangkarok még mindig hozzáférhetők.

Megosztás

:(

elég szomorú hír. bár az a csoda,eddig döcögött. Messze (és még messzebb) a legjobb ár-érték arányt produkálta. Sead(Konus audio, 47Lab) pislogott a HighEndShown a legkisebb Moth erősítő hangján a Goldring Gr2 társaságában és ki lehetett olvasni a szeméből, hogy "majdnem 47lab". És való igaz, majdnem 47Lab töredék áron. Egyébként megjelenése után sokan meglovagolták ezt a dobozos építkezést és az az igazság, nagyobb sikereket is értek el vele, nagyobb ismeretségre tettek szert, holott a Moth-ok hangját nem igazán sikerült überelniük. Ez a kereslet. Az átlag befogadóképesség eddig mutat. Ha nem lapátnyéllel tolják le a mandinka torkán, sose veszi észre a valós értéket. Béke porai(k)ra. Tényleg szomorú hír... Akinek van, el ne adja!!!

Csak a szokásos

Általában ez van, ha valami olcsó és jó. Egyszerűen nem hiszik el, hogy ennyiért is lehet minőséget kapni (bár a végén a nagyobb végfokok eléggé árukban voltak). Gondolom az sem előnyös, ahogy kinéztek. Lehet, ha a ledeket lecserélik kékre?