utopia

digital world - analog minds

47Lab Shigaraki Phono upGrade

Épp tegnap mondtam Szuszkának, hogy nála folyton fotózok, aztán alig kerül valami fel belőle. Mire hazaérek, már kicsit fáradt vagyok, aztán a pillanat heve tovaszáll. Most nem szállt, bár nagyon nem is heveskedem, csak nézegettem a képeket és arra jutottam, végül is csináltunk valamit, amit más nem nagyon eddig.

 

Természetesen nem mi voltunk az ötletgazdák, de csaphatnánk nyugodtan a homlokunkra, mint abban a reklámban, amiben talán valami pudingot, vagy jughurtot toltak nemrég.

Szuszka gyerek nemrég megvette azt a Shigaraki phonot, ami át lett kábelezve KSL ezüstökkel. Nagy megelégedésére vetette bele magát a lemezvásárlásba és boldog volt, mindaddig, míg el nem kezdtük pedzegetni, hogy menni kellene feljebb. A lemezjátszón is van mit húzni, a tűn is, de azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az első a phono tuningja lesz. Jelen pillanatban egy irokez kölcsöntű van begyógyítva, ami nem több, mint egy Goldring Eroica. Ezt gondoltuk elsőként cserélni és bepászítottunk egy ZYX 1000-est. Ami jó is volt, csak valami ok folytán, a futómű nem igazán tudta kiszolgálni, illetve töredelmesen bevallom,nem tudtam tökéletesen beállítani, így a bődületes felbontásjavulás mellett, kicsit jobbra húzott a rendszer hangja. Nem tudtam megfejteni miért, talán a nem tökéletes vízszintezés, talán a nem oxidmentes kábelsaruk, amelyeket a tű érintkezőire gyógyítottam fel(elég picike jele van ennek a PU-nek, tuti minden apróság számít), minden esetre ez a nagyon finom, légyfingra is érzékeny hangszedő nem igazán hozta azt, amire Szuszka várt. Fura volt,mert ha középre álltam, tökéletesen egyformán szólt minden, de ha leültem a zenehallgató kanapéra, ami nem túl szimmetrikus a rendszerre, nekem se tetszett, amit hallottam, de hangfaltologatásba nem kezdtem. Főleg nem kezdtem, mert volt még nálam valami. Egy Power Humpty tápegység. Valamikor ez is a Merlin Audioban szolgált, illetve István(Csontos) otthoni rendszerében. Láss csodát, a Shigaraki phonoval(ra) volt vele bekötve. Tettünk egy próbát, bekötöttük ezzel a Shigát és puffff... ledermedtünk... Bődületesen jobban szólt a rendszer, az akkor már visszaszerelt Eroica-val. Előtte afféle CD-sen csörömpölt, bár sose rosszabbat senkinek, de ezt bekötve, Szuszka szavaival élve: "mikor a réz KSL-t kicseréled LPz-re". És igen, csak bólogatni tudtam. Ott is maradt a tápegység, onnan már ki nem vettük többet... Ráadásul nekem gyanús, hogy ez a táp is belül át van húzva ezüsttel, mert brutálisan ezüst hangja lett, de a jó értelembe vett ezüst, nem a túlfűszerezett, rózsaszín geil.

Ami viszont érdekes volt,ahogy a hang lefinomodott, mint a ZYX esetén, kicsit elkezdett megint jobbra húzni a rendszer. Fix, hogy a hangsugárzók nincsennek jól beállítva, de mindenre nincs idő egyszerre és egyelőre örüljünk, hogy vannak és szólnak. Majd ha egyszer lesz időnk, megkeressük ezt a "ha finomodik, elmegy kicsit jobbra" anomália forrását. Nekem a szoba el és berendezése a gyanús, illetve a bal hangsugárzón kell egy kicsit még tologatni,forgatni, de az legyen egy másik nap története.

 

ui: ugyanitt  Moth100-as és Townshend Glastonbury eladó.

Megosztás