utopia

digital world - analog minds

revox blogja

revox bazzmeg, te is hifista vagy...

Mondotta egykoron István Csontos, amikor arról papoltam, hogy nekem a Trio illesztése jobban tetszik a Basshornokkal, mint a Duo a SubCtrl-225-el  bármi is van elékötve.

Ennyire fáradtnak lenni már művészet, de mára Clapton kuplungja jutott Laylával, többet nem tud feldolgozni a winchester... Kicsit böfög a basszus... Hifista vagy revox, bazzmeg...

Üveget neki

Több, mint éve levágattam, most alácsaptam.Ezzel a reprint Oasis ehetőbb, a Liszt zongorajáték bulisabb....

apropó, cső... 2-3 nap alatt itt van: https://www.tubeampdoctor.com/

...

Kábelek hangja (?)

Jelen poszt katalizátora Rock60 sporttárs egyik bejegyzése volt, amit az avx fórumon követett el, miszerint elhiszi, hogy a lemezjátszó hangjának is jót tesz a spéci tápkábel, csak szeretné érteni, miért. Ezen én is néha elgondolkodtam, de félrelöktem, mert, csak. A hifiben nem keresünk miérteket, csak megéljük a történéseket és elfogadjuk. De van ettől meredekebb sztori is, amit olyanok meséltek, akik igen nagy felbontású rendszerrel élnek együtt és nem ma kezdték a szakmát: "Ha a lemezmosó tápdrótját jobbra cserélem, jobban mos".

Még jó, hogy én árulok csövet...

Vagy nem. Megvan a beteg cső, úgy tünik. Bal-jobb cserélgetés kidobta...

Írok csávónak in ebay, ha veszek kettőt, tudja párban küldeni? Nem, de vegyek egyet és keressek hozzá párt :DDD

Hulye fricc... Most rendelhetek amcsiból, ami sok nap, sok hét...

 

Mindig mondtam a hifiBZKnak, hogy a szingó jobb...

Kíváncsian várom, ezt ki tudja összehozni tubeless gumival :)

Nem kiabálom el, de elsőre van hozadéka a Tufo S33PRO-nak. Ha aszfalton xar gumi is, úgy tűnik, Ávántgárd alá jobb, mint a Conti.

Csak úgy...

Vannak értékes gondolatok. Bár nekünk annyira nem újdonság, hátha idetéved olyan, akinek igen. A hangsugárzóbeállítást egész jól elmagyarázza :) De ez ilyen, egyszer-csak beáll az egyensúly, tizedmilimétereket tologatva; és akkor a rendszer értéke azonnal megtízszereződik (vagy megértjük, miért is vettük meg).

Bázistáv csökkentés

190cm helyett csak 170. Faltól előréb +5 centit. Fene tudja, mintha. Régen 150cm volt, de kisebb szobában.

Mi van a markomban? Hifitorony

jó, de hány? Szólt az elmés vicc danában a japánokról. Mi az a kis 3x5x6cm-es biszbasz? Hifitorony? De hány? Három (képen csak kettő): előfok, végfok, phono.... 

  

Ez a dolog még 2016-ban történt, de most találtam meg a fotókat és eszembejutott, hogy ilyen is volt, vagyis majdnem lett, de nem lett.

Újtáp nemtáp?

Pont úgy szól, mint ez a művi, kisfelbontású, kis színmélységű, vakus képMert ki kel lcserélni, mert kell és mert érdemes és mert miért ne. Első elgondolás az volt, maradjon meg a hifinél a régi aluvezetékelés is, az tuti jó, de meguntam a xarakodást, meg akkor vésni kell, stb... macera macera hátán, így "Ricsikém, szedgy ki mindent és húzd át, hifinek egy külön kismegszakító, aztán jólvan." Így is lett. Szabvány 2,5mm2 vezetékek, Kürthy Tomi is azt rakatott be, jól is szól nála a motyó.