utopia

digital world - analog minds

revox blogja

Milyen erősítőt csináljak, hogy bekösd a nagyra?

Párszor kérdezte ToMPi, amikor az ANT-okat(-eket) tesztelgettük. Az az igazság,aki már próbált beszuszakolni maroknyi helyen három hangfaldrótvéget egy terminálba, az megérti, miért vagyok lusta és nem vagyok hajlandó kikötözni a tölcséreket, amikor valaminek a minőségét megítélni bőven elég a FAL szélessávú is. Végül-is, elég nívós hangsugárzó az is, ami a jó hanghoz kell, meg tudja mutatni, akkor minek fárasszam magam? Arról nem beszélve, hogy a megpiszkált, beszorított drótok lazítása és újra meghúzása után a hangkép kicsit szétesik, be kell állnia.

Búcsúbuli...

Egyszer ez a nap is eljött... Még maradhatna, de nem akarok önzőzni és elviszi más is hallgatni... Egy tartozásom maradt: Már hajtottuk hibriddel, csövessel, de félvezetővel még nem. Kár lett volna kihagyni. ...Sok újat nem tudok mondani, Model5, Quad CD, AN-B kanóc, AN-S összekötő és Avocado tápdrótok. A héten vettem néhány lemezt, ezeket vettem elő, de régebbit is bepróbáltam; az első benyomás nyert. Tanita Tikaram vagy ötvenszer elmormogja, hogy hologram, és csak bólogatni tudtam. Ami fura volt, talán most hallottam a leg-holografikusabbnak a dobozt, nagyon erőset villantott.

Kedd esti hifimóka

Na, most jól megnézzük - TMP ANT MC Phono

Vagyok kicsit gondban, mert állítólag a hifis hosszútávú memória nem létező dolog, sajnos, de, létezik. Már nagyon érdekelt, hogy is szól a TMP MC phonoja, de még az RLC dobozok vannak bekötve. Gondoltam, ezzel nem lesz semmi gond, de sajnos a memória visszanyalt és folyton a fejemben lévő (főleg a Cravitz/Circus), még a tölcsérekkel hallgatott hangot kerestem. Azért igyekeztem ezt áthidalni, de a pontos konklúzió későbbre marad. 

Ez olyan, mint egy sztatikus...

... csak van mélye is. De túl sok bölcsesség nem röpködött, inkább zenehallgatás volt. Zseló* bőszen jegyzetelt, már nem ússza meg a számonkérést. Addig fotóképregény...

*a Lyuhász Lyácint Bt oszlopos tagja, így a hájfájt, mint munkaeszköz és mint szórakoztatóipar is nézi. A studiómonitorok precízsége jól jön, de az se árt, ha a rendszer hosszan hallgathatóan csak zenél... két ló, egy segg...

valaki balkezes  

  

  Igen, ez az a Phono (MC). Legközelebb, most csak jött...

Mai menü

Háááát, megfuttattam... Ahogy a bölcs mondta: a fizikát nem lehet se*bek*rni... Nagyon finom és jó a FAL, de ebben a szobában (>25m2) a bölcselet érvényesül.

Ma este két alteces és egy AN AZ3(2?) + Townshend Glastonbur tulaj lesz a vendég. Egy kis kondózás az RLC206H-val...

Gondolkodjunk Béláim...

Semmi extra, csak, most volt először, hogy nem tesztelési céllal, csak úgy benyomtam a cuccot, hogy duruzsoljon valami. Tekertem kb 3 órát, utána, rottyon nem esik jól, ha a hang xar. Ez a hangfal K jó :)  Amikor 110e volt a legkisebb Hana, emlegettem, hogy időben lépjetek. Most se tudok mást mondani...

  

 

RLC-206H, mélyvíz

L & JA nap úgy indult, egyet telefonáltam Lacinak, nincs e valaki, aki segít neki bepakolni a dobozokat kocsiba és áthoznák. Gyors telefon és lett egy jelentkező, a haverja, Jenő, aki egyébként nagy drótbűvölő (filléres madzagokból kreál egész hallgatható fonatokat) és az előző meghallgatáson is ott volt. Ahogy nekem lejön, elég régen együtt járják Lacival a hifi/technika keleti ösvényeit. A terv az volt, becipeljük (hogy a kibeba..., olyan dög nehéz), megkínáljuk a TMP ANT-al, aztán majd nálam marad és a legközelebbi hallgatózásra összelövöm a Kondoval is.

Kis éji zene

vol2: Avocadoval az erősítőben (lentebb)

Buli volt. Két mjúzik, egy eset...

Este már ennyire volt csak kedvem... (lásd: videók lenetebb) Volt egy kisebb összejövetel Lacinál az RLC-206 kapcsán. Volt stíluskavalkád, de mindneki megtalálta  a neki szóló muzsikát. Jó buli volt, a végére egy kis interkonnekt próbálgatásra is maradt idő, ahol a maszekban készített drótok egész ehetően szóltak, de a Kimbert szeritnem fordítva dugtuk be, talán ezért mutatkozott leggyengébbnek.