utopia

digital world - analog minds

Glastonbury again

A fenti címet egyszer már CsontosI ellőtte az analog.hu-n(és a HFP Merlin Hírek rovatában). Valahogy ez ugrott be. Akkor Ő arról mesélt, hogy a méltán híres Townshend Glastonbury megérte ötödik reinkarnációját. De ha már cím lopásáról van szó, lophattunk volna magunktól is és ellőhetnénk újra a Kondot mindenkinek címet, bár bőven beférne a "régi, de jó" rovatba is, holott csak annyi történt, Szuszka haveromat rádumáltam egy pár Glastonbury II- re.

 

A történet roppant egyszerű. Kezdődött valami kisebb Denonnal az akkor még nem látott elmebaj, majd hamar pörögtek az események és az Audio Note OTO Phono után jött a Moth 100Wattos, négydobozos cigarettáskarton-erősítő. Némi Regázás után a Goldring GR2 és persze egy valag Daruma, némi KSL és 47Lab Storatos. Ja, Meridian 206B CD pörgettyű.

...

Mondom Szuszkának, "van egy rahedli pénzed, vegyél egy normális hangfalat ezekhez. Townshend Glastonbury tuti bejönne." Volt ez kb másfél hete(???). És láss csodát, találtunk egy párat itthon, ismerőstől, szinte karcmentesen(Altec tölcséreket épített és a két dudás esete). pár éve nállam már be volt állítva egy hasonló konfig és emlékeztem, hogy bazi eszköztelenül szólt, ami nem is csoda. A doboz egy tökéletesen halott, fém(alumínium?) "héjba" ágyazott, un műbetonból készült. Hosszas taglalást kerülném, de akit érdekel, ha beüti googliba a hangfalat és azt, hogy ear, az earblogon találja magát, ahol a házigazda hosszan mesél róla. Szóval nuku dobozhang, de itt nincs vége. Az a mélyközép inkább szuperál szélessávúként, mintsem megszokott mélyközépként, amit egy ribbon tweeter egészít ki, ha hinni lehet a pletykáknak, egész 50kHz-ig. Egy biztos, hihetetlen módon válik le a muzsika a dobozokról. Hol a hiba? Ahogy egyszer Keo Balázs fogalmazott még a 47Lab elektronikák első körös meghallgatásán, "eszi, nem eszi, ez van a lemezen". Talán annyival egészíteném ki, eszi, nem eszi, ez van elékötve. Kíméletlen egy dög és nem is csodálkozom azon, hogy félévente megjelenik egy-egy pár a hifiaprókban. Mocskos módon oda kell figyelni az installra. milimétereken múlik, be tudta-e állítani az indián a cuccot, vagy szétvágja az agyát az egész. Szóval problémás, de ennek csak örülhetünk, mert vannak sokan, akik kétszer örülnek neki, amikor megveszik és amikor végre vevő van a láthatáron.

 

...afff....., dobálhatom magamnak a flakont... kellett ide ez a ...

mára ennyi. Álmos vagyok. Lesz majd még Glastonbury again, mert ez így elég vékonykára sikeredett. Nem is szántam ma túl sokat erről mesélni, csupán gratulálni szerettem volna jóbarátomnak az új lakóhoz.

Megosztás