utopia

digital world - analog minds

Percegés eliminálva

Valószínűleg a végfok tápegysége szór rá a mellé 30 centire elhelyezett phonóra. Ide-oda rakosgatva rájöttem, ha például valamivel magasabbra teszem, akkor elmúlik a zavaró jelenség.

Tehát jelenleg egy vaskos szótárat és Darumát raktam alá, és most végre nyugodtan tudom hallgatni. (Más kérdés, hogy valószínűleg a Darumát kiszedni alóla jelentős visszalépés lesz a jelenlegi állapothoz képest, úgyhogy valahogy gyorsan szerezni kellene plusz egy szetet.)

Egyébként nagyon meglepő, hogy milyen kis hangerő mellett is lehet hallgatni. Most az esti órákban, igaz kevésbé zúzós zenékkel hallgatva (épp a Gotan Project: La revancha del tango c. lemeze megy), de teljesen rendben van a hang.

Az eset tehát rávilágít arra, hogy nem árt, ha tisztes távolságba kerülnek egymástól a készülékek, különös tekintettel a tápegységekre. Az sem mellékes, hogy teljesen érthetővé teszi a külön tápegységek létjogosultságát, hiszen azon készülékek esetén, ahol a készüléházban található, meglehetősen közel van a jelúthoz, és akkor a mechanikai hatásokról még nem is beszültünk.

Megosztás