utopia

digital world - analog minds

Ezt be kell tilta(t)ni! Kondo Overture

Fejben megvolt, mennyi érdekes dolgot írok a Kürthy Tamástól (AnalaogAudio) kölcsönkapott Kondo Overture erősítőről, de az időjárás, vagy a fáradtság, vagy a kettő együtt... Mindenesetre Tamás akciót hirdetett a demó példányra és gondoltam egyet, meghallgatom. Nagyon nem tartottam tőle, mert már sokszor hallottam és tudom, hogy nagyon jó, de azt is, a tölcsérekkel eddig semmi nem bírt el rendesen, így nekem sok pénzt beruházni csövesbe értelmetlen.

Szergej videója is azt jelezte, megér egy misét, de ha jobban meggondolom, ahogy ezt a relatíve olcsó rendszert összerakta a kisKondo köré, elég profizmusra vall. Mindenesetre egy szép esős napon dobozoltunk és elhoztam. Előtte kicsit olvasgattam, sőt, saját magamat is, mert már nem emlélkeztem a részletekre: EL34-es erősítő, pushPull, AB osztály és van némi visszacsatolása. A trafók rézből készültek (egyéb alkatrészek ezüst). Ehhez nem értek, de Masaki nyilatkozta, hogy ebben a kiépítésben az ezüstrafók kilágyulnának (nem megolvad, csak a szövetszerkezete átalakul) és hamar tönkremennének, mellékhatása, hogy a hangjuk is megváltozna (már, ha nem fingott még ki). Ez nagyjából pont ellentettje minden eddigi megszokottnak, mégis kondosan szól.

Tölcsérre kötöttem egyből, 8 Ohmra... Nem dobtam el az agyam, kb úgy szólt, mint az Avamtagrde Model5-öse, nem éreztem a csodát. Öregszem, csak később jutott eszembe, ott van a 4 Ohmos kimenet is. Átkötöttem, azért már sokkal jobb lett, de még érződött a friss forrasztás a hangfalkábel végein. Hagytam érni, fáradt is voltam, aztán kb két nap múlva, két önkéntes debreceni cimborával nekiültünk hallgatózni...

Nnna, akkor odabaxott... Olyat zenélt, hogy leseggeltünk. Kezdtem emelni a hangerőt is, semmi megrogyás. Zseló is kiszúrta, hogy a Model5-re hasonlít (M5 >> pushPull, AB osztály, visszacsatolással), de elég hamar megértette, mit mosolygok a nemlétező bajuszom alatt. Hasonlít, de jön az a plusz, amitől a Kondo az, ami. Mellesleg az EL34-eknek elvielg nincs alja, na, ez a pincébe leás, de kottázhatóan. Mondjuk nem csoda, a certification mellé jár egy mérési jegyzőkönyv is: 8Hz-től (!!!) indul és 100kHz a teteje (user manual szerint -3dB 6Hz lent és 140kHz fent). Nem rossz átvitel...

A kissé elhúzódó szeánsz vége ez lett, meg kellett állapítsam, ez egy mocskos dög. Ez belédeszi magát és utána nincs menekvés. Jól meg kell gondolni, bekapcsolod e, mert akkor nem szabadulsz 1-2 óra alatt. Figyelni kell rá, nem engedi, hogy mással babrálj, kizárólagos figyelmet követel. Persze kapsz is: olyan muzsikával, atmoszférával ajándékoz meg, öxxefoxod magad. De aljas, mocskos és alattomos: úgy eszi be magát a tudatodba, észre se veszed, már bent van és függővé tett. Minél többet hallgatod, annál jobban bekebelez. Veszedelmes cucc, BE KELL TILTANI!!!               
...megvett kilóra

Megosztás

lábjegyzet

Na, addig bűvészkedtem, elszállt... nem írom újra... majd posztban

Overture

Gatula az új szerzeményedhez. Most használd ki a lehetőséget, mert tavasszal indul brigás időszak.

:D

köszi és hasonlót mindenkinek, bár a szabadidőt tényleg zabálja...