utopia

digital world - analog minds

Madzagok

Lehet ezt ragozni, vagy képregény formájában csak simán közreadni. Szóval a kék kicsit mechanikusabb, színtelenebb. Míg a sárga nálam megüti azt a határt, hogy elfér a rendszerben, a kék már kevésbé. Biztos van, ahol jobban muzsikál (pl dús rendszerek felrázása), de nálam ez a madzag (Kondo erősítőbe dugtam be), nem üti a minimumszintet meg. Gatyamadzagot nem próbáltam, de sanszos, abból is találok jobbat, vagyis ide jobbat. Ebben az a fura, valamikor, egyszer, amikor más izéjével vertem a csalánt, ha jól emlékszem, ott kék AN-B-k voltak bekötve (AN ZeroCD-M1-P1-J/réz) és egyszer eljött a pillanat, amikor mondtam, hogy most rajzold körbe és ne nyúlj hozzá

De, ha már drótoztam, előkerült a Tiglon MS12A és ne érezze magát kirekesztve, a KSL SpC-3 is.

Az SpC itt olyan semmilyen volt, kicsit B, kicsit Tiglon, de úgy is mondhatnám, se ez, se az. Míg a B (sárga) elég életerős, elég jó a jelenlétérzés, csak a hangok (al és felhamrónikusok?) nem futják ki magukat teljesen, így nagyon komplex műveken kicsit zavarossá válhat.

A Tiglon úgy vág oda ezeknek, mint a sicc. Teljesen más kategória, pedig ez nem is túl combos Tiglon tápdrót. Előkerül, ami az AN-B esetén hiányzik és egy különleges atmoszférát teremt, ami nem megszokott. Ebben a rendszerben ez messze a legjobb madzag a trióból (kéket már kiejtettem a selejtezőn, erre a meccsre meg se lett hívva).

A KSL SpC már csak becsületkört futhatott, de nem is tudott felülkerekedni. A B-hez képest is -itt- csak másabb, de nem jobb. Ezt a meccset a kisebb rendszeren játszották le, ahol az AN P1-et hajtották a B és a KSL. HangFALhoz vezető madzag egy Townshend ribbon. Itt az SpC finomabb, színesebb. A sárga B zavarosabb, mecahnikusabb hangot eredményez. A KSL kiütéssel győzött.

Pótmeccsként kicseréltem a Townshend ribbont AN-B hangfaldrótra, de nem történt csoda, maradt a sorrend és a B nem volt jobb hangfaldrótnak a Townshendnél. A Townshenddel a rendszer hangja simább, kerekebb, teljesebb. Ha egy dobnak odaütnek, hallod, hogy egy megfeszített bőrt vernek, ez a B-vel csak egy -nem teljesen befejezett- püffenés lesz)

Végső konklúzió, ami nagyjából eddigi tapasztalatokkal összecseng: A sárga B madzag mindenhol hozza bőven az árát, sőt. A kék biztos rendszerfüggő, nálam egyik rendszerben se hozta azt, ami miatt használnám (de máshol már vot jó). Bár a kisebb rendszer esetén a sárga is necces, de ha nem lenne jobb, elzenélne ott. A KSL SpC-3 (3!!!! a 2 és az 1 más) kicsit válogatós: lesz ahol baromi jó lesz és lesz, ahol semmi érdekeset nem mutat, a Tiglon meg más állatfaj. DE ne feledjük, az célzottan tápdrót, míg a többi csak ki lett annak nevezve. Nem veszett az ára, de aki úgy érzi, hasonlót akar oclsóbban, Kürthy Tamás (Analog Audio) nemrég adta hírül, hogy "Itt az új Sunshine (Tiglon) hálózati. Mindössze kb. 100k-."

Megosztás

tudatalatti?

A felső képet nézem... Kissé giccses, a kézből, egyébből formázott szívet mutogatni (celebek előszeretettel teszik)... de, ha nagyon akarom, a sárga B esetén elmondhatom, hogy az az elcseszett perecforma, akár egy szív is lehet, szeretjük, míg a kékre egy nagy és határozott görcs van kötve, ami az X-et szimbolizálja, nemannyiraszeretjük... mindenesetre érdekes :D