utopia

digital world - analog minds

Merlin hírek, avagy költözik az Analog Audio

Hirtelen felindulásból nem is tudom mi a fő hír, így csak szemezgetek az Analog Audio(Kürthy Tamás) történései között. Első és fontos infó, hogy Tamás régi elhatározása szerint, minthogy szeretne mind alapterületben, mind belmagasságban még kedvezőbb feltételeket biztosítani bemutató rendszereinek, költözteti a dolgokat. Kicsit lentebb jön a hegyről, így könnyebben megközelíthető lesz és a bemutatóteremmé avanzsált szobák is kedvezőbb akusztikai jellemzőkkel fognak bírni. No, nem mintha eddig nem szólt volna jól Nála a cucc, de minek megállni félúton?!

akkor hírek:

-Daruma San. Valami ördögi marketingstratégia folytán nem lesz, így akit érdekel az új Daruma, kénytelen Japánból rendelni. Vártuk, vártuk, hogy meghallgathassuk és elmesélhessük mit is hallottunk, de nem akart jönni. Spongyát rá.

-Ha alátét, akkor Townshend. Az viszont lesz. Max új rugós csillapítóiból úgy tűnik lesz, így amint megjöttek, azonnal behallgatjuk Őket.

-Állvány. A magnéziummal trükköző madzagokról híres Tiglon, nem csak madzagokat gyárt. Spécin kivitelezett, szintén magnéziummal is megbolondított állványai és készülékalátétei ha minden igaz, már úton vannak/lesznek. Ezek se olcsóságukról híresek, de ugye van az, amit más nem tud pótolni, ill készülécserével nem elérhető.

-47Lab. A Shigaraki széria megszűnőben, így akit érdekel, még az utolsó darabokon gondolkodhat. A Midnight Blue széria is lehet nemsokára bekopogtat az ajtón, kíváncsian várjuk.

-egyéb: KSL SpC méterre van(csak itt!!!), 47Lab Storatos kábelek és Onzow tűtisztító szintén van.

árlista: Van és most relatíve bazi olcsó minden. Nem marad ez sokáig, így aki gondolkodik, most jól gondolja meg. Erősödni fog a JPY. csak találnám meg... 

klikk ide / arlista_aa_2013_12.pdf

Megosztás

DarumaSan

csak egy apró gondolat...

itt- ott lehet róla olvasni, de valami elkerülte mindenki figyelmét,aki értekezett róla. A régi Darumában volt bemarva egy gömsüveg, amiben a golyó mozgott és a kitéréseket a lejtő energiája csillapította. régiLátszólag az új Darumában nincs ilyen bemarás, mégis megáll középen. Ez hogy lehet? Csak találgatok. Álti suli, ha jól emlékszem 8. osztály a tükrök képalkotása. A weblapról lelopott képen lehet látni, hogy a golyó tükörképe nagyobb. Ez a homorú gömbtükrökre jellemző, ha a tükrözött tárgy a gyújtóponton belül van. Mivel  hozzáér a golyó a felülethez, elég közel van a "tükörhöz" és és úja keletkezett kép nagyított, arra enged következtetni, hogy egy homorú gömbsüveggel van dolgunk. A felső felén passz, arról nincs ilyen kép. mindenesetre ezek szerint itt is van "bemarás" csak lényegesen nagyobb a gömbfelület sugara. ha a fotó csal és valóban sík teljesen ez a belső felület, akkor viszont nem értem, milyen elven áll be középre, mert ha mindkét belső pogácsa felülete sik, akkor azok a legkisebb légyfingra(vagy a nélkül is) elmennek szélső helyzetükbe, amerre elhúzza a készülék súlya.

 

ha valaki vesz majd ilyet, ossza meg élményeit!

Analog Audio

Egyik kedves olvasónk feltett néhány kérdést, igaz enyhén kocsmastílusban. Ezt lefordítom értelmes emberi nyelvezetre, így más is lehet merít belőle:

1- létezik ez az Analog Audio?

persze. akinek eddig kellet, megtalálta elég könnyen. Jelen pillanatban az új hely -teljeskörű- felújítása folyik, így kicsit hosszadalmas ez az átmenet, de már a finisben. Bemutató készülékek ill rendszerek terén van/lesz/volt lehetőség kisebb és nagyobb rendszereket is lefülelni, az egélszen olcsó ALR Jordan dobozokkal megtámogatott, olcsóbb készülékek társaságában, míg a túlsó végeken egy kisebb Kondo erősítő, ill  az itt is már sokszor postolt nagyobb elő- végfok köré épített megoldásokat. Elég jó a demókészlet 47Labból és számos apróság(kendő,zselé,folyadék,kecskeszőr,stb...) van raktáron ami a különféle lemezek kezelését, főként tisztítását illeti. Sajnos a valamikor vérolcsó Moth és Audio Innovations Alto szintjén egyelőre nincs alternatíva, bár ez a szint is manapság már a 300ezer/készülék, ahova ha nagyon megnéznénk, lehet beférne kis híján valami. Hangsugárzó terén Tamás elég erősen elment a szélessávúak irányába. Ezekkel is ki-ki kedve és pénztárcája alapján ismerkedhet, van bemutatódarab kicsiből és nagyból is. Szupertweeterből természetesen a Townshend adott, de van élet a Townshend fölött is. Kábelekből szinte minden van, ami Kondo, 47Lab és Tiglon. Bocs, van 2ezerért ALR Jordan is.

apropó, majdnem kihagytam. Ami valamikor a Merlin Audió idejében kimaradt, azt most Tamás fejezi be. Ez a TW Acustic lemezjátszó bemutatása. Ezek a tankok bődületesen jó lemezjátszók. A legkisebb Raven is a maga kb 1,4milliós árával messze túlszárnyalja kategóriáját. 5-6milliós lemezjátszókat hallottam a Raven után szólni, nem rossz rendszerekben és nekem a Raven jobban tetszett. És ha már analóg. Itt vannak a ZYX hangszedők. Több kategóriából van bemuttaó darab. Ki lehet próbálni az egészen olcsó alsóbb kategóriát, a középmezőnyt és a felsőházat. Amit érdemes róla tudni, épp tegnap tettek fel egy kérdést, miért ZYX? jobb mint a többi? Ezt nem tudom biztosra állítani, de az biztos, hogy sokkal olcsóbban tudja ugyanazt, néha többet. Néha egy jónak tartott hansgzedő használtpiaci árától is kedvezőbben kapod meg azt vagy jobbat, újonnan. Tehát ezért ZYX.

 

2- Daruma nincs évek óta, miért?

Mert nem volt. Az újat nem kérdeztem miért nem lesz, de elég határozott volt a nem. Egy dologra tudok tippelni, ez a Daruma már nem 25-30ezer Ft, hanem 200ezer(!!!) körül lenne, vagy még több. EAR linkelte a japán webshopot, amikor erről írt. Az ottani, kb 60.000JPY- t megszorzod kb 3-al,majd jön a szállítási díj mellé és a szállítással terhelt ár vám+áfája. Már több, mint 200ezer magyar forint, bőven több. kétlem, hogy tolonagnának érte az emberek. Aki lebegtetni akar, szerintem vadásszon régit. néha fel-felbukkan egy-egy szett. Három új szettből kijön egy új 3polcos Townshend állvány és... De azért vagyunk, hogy segítsünk. Innen bárki megrendelheti magának!

 

3- miért nincs weblap

Eddig se volt, mégis aki akart odatalált. Majd egyszer lehet lesz. Mindenestre az árlistát majd rendszeresen frissítem a respektum menüben, aztán lehet egyszer egy weblapra fog mutatni az a link, nem tudni.

 

4- Én(revox) hajtom be a vásárlókat Tamáshoz a halfnote-on.

Így legyen, Ennek csak örülni tudnék, mert valami értékes dologhoz sikerült hozzájárulnom. Nincs arról visszajelzésem, hányan mentek be a halfnote olvasása után, csak bízni tudok benne, hogy minél többen kedvet kapnak egy kis utazásra, hacsak egy tűtisztító zselé okán is.

 

mi volt még?

...

5- Kürthy azt állítja magáról, Ő a legmenőbb csávó.

Kétlem. Max én magasztalom egekbe a tevékenységét és készülékeit. Ennek egyszerű oka van, már említettem sokszor, arról írok, ami szerintem jó.

 

jó áramot mindekinek. és persze jó időt. épp ma jöttek meg a Fulcrum csapágyak az országútim kerekeibe. jön a jobb idő(elvileg, bár itt hidegebb van, mint tegnap volt), akkor majd örülhettek, hogy kevesebbet láttok :-)

olcsón jót Fulcrum jelligére

olcsón jó és Fulcrum. Aki bicajozik és olcsón akar jó kerekeket, Fulcrum Racing Quattro. Bazi merev, relatíve könnyű, gurul mint a rosseb. amikor a boly teker, nekem sokszor csak gurulnom kell és kezek a féken. mezei (nem aero profilu) Shimano Ultegra és Dura-Ace kerekek kevésbé hatékonyak és drágábbak. döcögőt kevésbé tolerálja. xar útra max 8bar. nekem egy hátsó csapágyam kimnet az őszi idényben, de voltam döcögőn többször és egyszer lenyomtak a padkára. iparis, így nem vészes a csapágypótlás, ill mindennemű kerámiacsoda kapható hozzá.

akkor itt most inkább jó szelet :)

.