utopia

digital world - analog minds

Pakkot kaptam. Feladó: Kürthy Tamás

Nnna, nézzük csak mi van ebben a csomagocskában... Egy Zerodust tűtisztító zselé, jópár méternyi 47Lab Strotaos madzag és két szett Tiglon TMZ3 készülékalátét. Nem, nem kapjátok most meg az alátétet, bár elég határozott véleményem alakult ki róla, azért még adok a történetnek egy- két napot. Addig beszélgessünk a többiről.

A 47Lab Storatos madzagjáról túl sokat nem lehet. Sokan ismeritek és most a háromezres áron felbuzdulva egyik haver rácuppant nyolc méterre a hangfalait bedrótozni. Tette ezt azért, mert olcsó és jó. A szűk baráti körben van egy-két rendszer, amelyek igen kellemesen muzsikálnak és ezek a kis madzagok feszítenek az erősítő és a hangsugárzók között.

A tűtisztító meg nekem jött. Van már egy, de az lassan tíz éves, így megejtek egy jubileumi cserét. Igen, alap esetben mosható ez a zselé, de tíz év az tíz év. ezen már nincsn  mit mosni és inkább nem használtam, mint igen. Amiért most mesélek róla, tíz év alatt rotálódtunk annyit, lehet van aki nem ismeri. Persze nagy dologra nem kell számítani, mert csak azt tudom elmondani röviden, hogy a tű puceválása egy igen fontos folyamat és nem biztos, hogy áldásos a folyton vegyszeres kefével való ecsetelgetés. A vegyszer felszalad a tűszáron(kapilláris erők, stb...) és a tűtartót kiszárítja. Amatőrök kezében ez a tisztítási mód egyenlő a hangszedő halálos ítéletével.

A zselé egy egyszerűbb megoldás. Ráengeded a tűt, az becuppan  a zselébe, ami pont annyira zselé csak, hogy beengedi a tűt, leszedi róla a koszt, de nem kenődik el a tű hegyén. A hatás első tisztítás után döbbenetes. Mintha egy POWER (nem a 220Voltosra gondolok) gombot benyomnál. Bika erő és energia szabadul fel, amit persze egyszer élvezel, hisz már második zselézett lehallgatásod csak az első megismétlése ill később ez az állapot sztenderdizálódik, de leglább egyszer láttad, mit is vettél néhány ezresért. Hamar megszokod, hogy minden lemezrepakolás előtt a tűt megmártod benne, rutinná válik. Ha kezd koszosodni, sima vízzel lemosható és ezt teheted mindaddig, míg már annyira el nem használod, mint én az elsőt.

Ezek után nem marad más, mint annyit mondani, jó zselézgetést.

Megosztás

Zerodust

Meg tudja valaki momdani hogy a Zerodust tisztítót hol lehet kapni Magyarországon? Bár elég régi a cikk, de hátha olvassa még valaki. Ezt az Analog Audio -t nem találom. Mike

analog audio

30/595-57-19. ha jól emlékszem,most épp van is

Analog Audio telefonszám

30/595-57-19

zerodust

Már régóta szemezek ezzel a zselés megoldással. Van készleten is ebből a Tominál? Kb mennyibe kerül ez jelenleg? Rövid időn belül szeretnék egyet én is, mert ilyenem még nem volt.

zerodust 11ezer

a jelen árlista alapján (respektum menü - Analog Audio) 11ezer. ez most jó ár. 13körül szokott lenne. van raktáron.

telszám... nemsoká... a telefonom töltőn van. betsez ma "cikk" végére