utopia

digital world - analog minds

Új hangszedők Japánból, aprópénzen! Hana!

Egy ideje már húzódik ez a projekt, de ma megjöt a hivatalos értesítés a japán exportőrtől, hogy: Buli indul!

Mi is lenne ez. Ami Japánból jön ,azzal sok baj nem lehet. Sok jó hangszedő jön onnan és még van ami megfizethető is. De abből a -kultúr- körből, ahonnan a Kondo jön, vagy a 47Lab, elérhető árú hansgezdőről nem nagyon lehetett álmodni. Főleg úgy nem, hogy a magasabbra pozícionált modell is alatta marad a 200.000HUF-nak!

A gyártó hangakrban utazik főként. Próbáltuk találgatni, vajon honnan ez a budget árképzés. Talán promó a karoknak, vagy a jó ég tudja, mindenesetre, ha Japánban felkeltete azok figyelmét, akik csak Kondora moccannak, tud valamit. El is árulom, mit szoktak ezek a készülékek(stb...) tudni. Azon felül, hogy technikailag foghatatlanok, ott van bennük a magic, ami bizony nincs ott mindenben. Sokszor nagyon- nagyon drága készülékekben sem. Aki erre fogékony, az azonnal észreveszi, aki nem, annak a jó hír, fölösleges sokat költenie hifire. Igya el, jobban jár :)

A hangszedők Hana néven kerülnek forgalomba. Két, vagyis négy változatuk lesz. Nem lesz ám túlbonyolítva. Lesz az alap, amikor a tű ipari gyémánt és elliptikus geomteriával bír, és lesz a természetes gyémánt,

shibata geometriával. Eme utóbbi keresztmetszete afféle paralelogramma és élével előre néz. Ezeknek a túknek a kitapogatása -állítólag- a legpontosabb. Nagyon felsőházas pick-öpök futnak ilyne tűvel, de nem kell azonnal betojnunk, hisz az Ortofonok is szeretik használni. Tehát nem újdonság, nem kel bevezetni a piacon, a jól bevált geomteriát.

Tehát van az alap és a turbósított verzió. Ezen kívül van a 0,5mV kimenetű és a 2mV-os. Ez annyit tesz röviden, míg az alacsony kimenető(L) verzió egy nomrál MC hagszedő jelét tudja, így MC elektronika kell elá, urambocsá trafó, addig a 2mV-os megszólal akár egy mezei MM phonoval, bár a hangerőt jobban oda kell tekerni, mint a CD-nek.

Nem maradt más, mint pofánvágni a világot két szemtelenül alacsony árral:

116.000HUF

188.000HUF

gondolkozzunk béláim... (Szuszka, téged felírtalak egy gyémántosra, nemsokára indul a rendellés. ne ellenkezz :) )

Megosztás

Hana EL

Hol lehet a hangszedőket megvenni Magyarországon és mennyi az aktuális áruk? Köszönettel: Béla

Hana az Analog Audioban

hello!

Az Analog Audioban forgalmazza Kürthy Tomi. Az árak elvileg a posztban említettek, bár apró ingadozás lehet. Ha van bármi kérdés, keresd Tomit, de tolhatod nekem is. elég sok rendszerben hallottam kicsit és nagyot is.

Kürthy száma a respektum menüben,én meg aart kukac freemail.hu

üdv,

rev

Köszönöm a segítséget. Tamás

Köszönöm a segítséget. Tamás boltját igaz nem könnyű megtalálni. Ha meg tudnád adni megköszönném. Üdv: Béla

AnalogAudio telszám van

Telefonszámot tudom megadni:

06305955719

üdv,

rev

MC hangszedő

Ezekre kiváncsi leszek. Az alacsonyabb kimenetű, jobbik tűvel szerelt változatot ki is tudná szolgálni az előerősítőm. A Goldring Eroica LX-el is jól működött.

nemsoká jönnek

A posztban (félig)vicceltem, hogy Szuszka nem ússza meg, de bólintott. De Tamás is akar többet rendelni. vélhetően jól fog fogyni, hisz vicc az áruk.

Hol lehet kapni?

Meg tudnátok mondani, hogy hol lehet venni őket?